Zdroj: http://n2studio.mzf.cz/freelancer/hal-2007-evo-czsk-server  •  Vydáno: 8.3.2011 19:07  •  Autor: Orilion

HAL 2007 Evo CZ/SK Server

Přečtěte si o CZ/SK Serveru HAL2007Evo, který stále ještě žije a dobře se rozvíjí. Na tomto serveru se hraje mód "Evolutions 1.40 - The Mechanoids", který se snaží parta adminů, developerů a móderů stále víc a víc vylepšovat pro všechny hráče, hrající tuto staroučkou, a přecejenom báječnou hru... třeba se k nám připojíte i Vy.

Server Info:

Web adresa serveru: http://www.hal2007.eu/
IP adresa: 89.185.242.55
Port: 2302
Mód: Evolutions - The Mechanoids 1.40

Něco málo o historii

Začátky tohoto modu, kdy hráči začali hrát na jednom z prvních Evolutions módů od Pathfinder studia mi nejsou časově známy. Paměti sahají ještě na verze 1.28 a 1.29. Snad prvním CZ/SK serverem, kde se hrál Evolutions mód, byl server Dark Sunrise, což je dnes už dávno neexistující server. Dalším Evolutions serverem, na kterém hrálo mnoho čechů a slováků, byl americký HAL2003Evo. Tento server byl ale podle informací zrušen samotným vlastníkem. Jelikož zde ale zůstala velká CZ/SK komunita hráčů, kteří prahli po Evolutions serveru, rozhodl se naštěstí Rick (Admin serveru) koupit sestavu a umístit ji do Prahy na páteřní internetovou síť. Tak vznikl, v dubnu roku 2007 tento server HAL2007Evo.

img img

Co vše zde na Vás čeká

Vesmír (Sirius) se skládá ze 7 teritorií, kde v každém vládnou různé národy. Z původní verze Freelanceru (Vanilla), tak jak ho známe ze Single Playeru, jsou zde samozřejmě národy Liberty (Američané), Bretonia (Briti), Rheinland (Němci), Kusari (Japonci) a hispánské pirátské frakce soupeřící mezi sebou o nadvládu v Omicron systémech Outcasts (Psanci) a Corsairs (Korzáři). Dalšími národy přidanými módem jsou Federation (Rusové) a také mimozemský národ The Mechanoids (Mechanoidi), tito Mechanoidi jsou nepřáteli pro celou lidskou rasu v Siriu, a tak mají lidé kromě Nomads (Nomádů) na krku další zátěž v podobě Mechanoidů. Tyto dvě mimozemské rasy operují s největší aktivitou v nově objevených systémech Frontiers, daleko od domovských systémů všech národů.

img img

V tomto módu je spousta nových systémů oproti Vanille, které na hráče čekají k jejich prozkoumání. Jsou to např. už zmíněné Frontiery (Frontier Machina, Frontier Centralis, Frontier Mysterium, atd.) a systémy Federace (Moscow, Ural, St. Petersburg, atd.), dále zde jsou systémy v regionu Hostis, kde náš klan new*order má *domovský systém* (*Lambda Hostis*, Kappa Hostis, Gamma Hostis, atd.). V neposlední řadě jsou také přidány systémy do Vanilla regionů Liberty, Bretonia, Rheinland, Kusari a Omicron.

Hráčům je zde k dispozici více než 100 lodí, a to Light Fighter (lehký stíhač), Interceptor (stíhač), Heavy Fighter (těžký stíhač), Very Heavy Fighter (velmi těžký stíhač) a Supreme Heavy Fighter (prvotřídní těžký stíhač), dále jsou tu lodě Bomber (bombardér) a pro milovníky větších kolosů, jsou zde hráčům k dispozici Gunboat (dělový člun), Cruiser (křižník), Destroyery a také obávané Bitevní lodě. Dále z nákladních lodí jsou to potom Freighter (malá nákladní loď), Train (dlouhý vlak) a Liner (největší z obchodních lodí). Čeká tu na Vás spousta nových zbraní a vybavení lodi, než znáte ze Single Playeru, které vaši loď dělají obávanější, silnější a odolnější. Ale co je přeci ze všeho nejhlavnější? :-) Hlavně zde hraje CZ/SK komunita hráčů, tudíž nehrozí nějaké jazykové bariéry jako na ostatních mezinárodních serverech. Hraje zde parta lidí, kteří jsou členy různých klanů, anebo poletují Siriem jen jako freelanceři bez klanové příslušnosti.

Klany na serveru HAL2007Evo (k březnu roku 2011):

img

Otázka k RP (Role-Play)

RP je chápáno mezi hráči, jako výběr určité role, který daný server nabízí a za tu hrát a chovat se tak, jak by se při reprezentování určité RP každý chovat měl. Tzn., piráti vydírají obchodníky o peníze a jsou zapletení do bojů s policií a vojenskými složkami, policisté naopak hlídají a skenují obchodníky, jestli nepřeváží nepovolené zboží tzv. „kontraband“ a bojují proti pirátům a zločincům. Žoldáci (mercenary) můžou být najímáni jak obchodníky jako eskorta, tak piráty i policií na pomoc v boji proti nepřátelským silám. Náš klan n*o má diametrálně odlišnou RP od jiných klanů, jsme frakce pohybující se na hraně zákona a naším prioritním cílem je potlačení pirátských a zločineckých živlů, a tím chceme dosáhnout klidu a míru v Siriu. Takže otázky jakou roli bych asi měl hrát? Která pro mě bude nejlepší? Myslím budou rychle zodpovězeny a každý si určitě svoji roli, která mu bude nejlépe pasovat, určitě najde.

Ale co tady budu pořád něco psát, vyzkoušejte tuto hru a tento server s tímto módem sami… Tato hra je podle mě na rok jejího vzniku (2002) velmi dobře propracovaná. Doufám, že se tu najde nějaký zájemce o hraní této hry na HAL2007Evo CZ/SK Serveru.